onsdag 11. november 2015

Bygges og bygges.


Det bygges og det bygges her i Hua Hin. Øverst er det nye bygget Marriot Hotel, sett fra Petchasem Road. Det blir kjempestort, og det har jo tatt tid å bygge, eller rettere sagt planlegge. For etter at det forrige ble stengt, sto det dønn stille i halvannet år, før noe skjedde. Nå jobbes det døgnet rundt, og skal vel være klart neste år. Vi inbiller oss at noe av tiden det har tatt, er klarsignal for byggestart, for i Thailand er det (rart ?) veldig strikte regler for hvordan du får bygge, og særlig mot stranden.

Zone 1: 0 til 50 meter fra stranden ved høyvann. Ingen bygging på de første 20 meter. Max 6 meter høy for boliger og max 5 meter for industri utover det.

Zone 2: 0 til 150 meter utover zone 1, max 12 meter høy

Zone 3: 0 til 200 meter utover zone 2 max 16 meter

..... og slik fortsetter det i zoner til zone 8: som sier at max høyde er 23 meter.

Innimellom zone-angivelsene, sier de også at bygging (eller modifisering av bestående bygningsmasse) ikke er lovlig. Uansett kreves godkjenning av kommune og/eller sub-district.

Man får heller ikke flytte eller fjerne trær som står midt i området. Så tegn deg rundt store trær, eller fjern dem før du starter søknadene.

Som du ser av bilde 2, (som er av samme Marriot Hotel tatt fra Hua Hin Beach),har de moderert de bygningene som ligger ned mot stranden, og der har det nok gått med 2 års argumentering bare der.
For hadde de revet de gamle byggene, hadde de ikke fått bygge opp igjen så høyt, så her har de "modifisert" gammel bygningsmasse, for å få beholde høyden, slik den var tidligere.

På det nederste bildet ser du Blue Port, et kjempebygg som skal inneholde stor matbutikk, et femstjernes luxus hotell, nye restauranter og kino.Det skal det bygges "Splash Play Port" på toppen (Vannpark). Det er lagt opp til egen forgjenger overgang ned til Hotel Intercontinental som ligger mot vannet over gaten.  Alt dette har vi jo fra før, rett borti gata, med Market Village, det nye Marriot og den nye vannparken rett utenfor 'Fly Over' ved nedkjøringen til Kao Takiab.

Så da gjelder det bare å 'skikkelig øke' tilstrømmingen av turister !!! ... og det ser vel ikke akkurat ut som 'samhandlingen' sitter, for her er det den som har størst tilstrømming av kunder som vinner. Spiller ingen rolle om markedet allerede er mettet........

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar