onsdag 25. november 2015

Shopping, shopping ?" I have big, I have small. What size, what colour." Ja, når vi ligger på stranda, er vi vant til at det 'kryr' med strandselgere, som går forbi opptil 4-5 ganger i løpet av dagen. Og utvalget er stort. Noen selger duker, andre selger shorts. veldig populært er bikinier og tynne strandkjoler, eller pashmina skjal. ....og noen har kun solgt: "Big Bag" i 10 år. Det er Aisekeeem, eller iskrem som vi sier, smultringer eller småsmykker.  En lang, tynn mann mumler ett eller annet som jeg enda ikke aner hva er, eller har oppfattet, men han selger solkrem. Noen er veldig koselige, kjenner oss igjen, og kommer bortom for en prat, og noen er veldig slitsomme, og kommer og spør igjen og igjen, 4 ganger om dagen, og hvis vi sover, drar de produktet sitt over bena våre for å være sikker på at vi våkner.


Det er jo rart å følge med de som for ti år siden, var gravide, og nå kommer sammen med ungene. Ungene får beskjed om å hilse pent 'Wa' og bukker fordi de kjenner oss igjen, og vi har fulgt dem gjennom årene. ..... og så har vi de som kommer fra 'Chang Mai' distriktet, som har tykke jakker og 'stamme inspirerte' hatter fra nord Thailand, som virker som om de er sluppet ut av en buss, fordi de kommer gående med 3 meters avstand, og med akkurat det samme produktet alle sammen. Det er armbånd, 'stamme luer', eller hva vi kan kalle 'småpjus'.
Så har vi markedene som det 'hender' vi besøker på kvelden. Først og fremst nattmarkedet. Her er det jo litt annet utvalg: T-skjorter, kjoler, sandaler med 'bling', smykker, vesker, lommebøker, og veldig masse forskjellige klær. Her finner du kopi av det meste fra trådløse høytalere, til masse, masse mobiltelefon cover. For noen år siden var piratkopierte DVD'er i vinden. De var tilsalgs samtidig som filmen hadde premiere hjemme i Norge. At de var opptak av en eller annen fremvisning, skjønte du når en eller annen reiste seg opp foran filmen, og gikk ut til høyre. Disse er helt borte nå. Myndighetene har forsøkt å slå ned på kopiprodukter med hard hånd. Og har til en viss grad lykkes bra med det. (Ihvertfall når det gjelder DVD'er.)


 Litt av sjarmen er selvfølgelig 'prutingen', som er en sport for en del 'faranger', og som klart er om de skal få nok til mat idag eller ei. Noen står på sitt, og går avgårde, fordi de ikke får 2,50 i avslag på et produkt.

.... og hvis du synes 100 baht ( 23,50 kr.) er for dyrt for 4 par truser,  kan jeg helt sikkert finne noen som er billige.

Jeg er ikke noen 'shopper', men synes det er koselig å gå i mylderet, og se på livet og andres stim. .... og en gang imellom kjøper vel jeg noe også......


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar