torsdag 19. november 2015

Morning Beach.Første gang i Hua Hin, havnet vi på et hotell i sentrum som het: "Thanawit". Og første gang på jakt etter stranda, satte jeg ivei vestover. (altså opp over mot åsene.) Takket være Brit's stedsans, (og inbitte påstående, uansett hvor feil hun har,) havnet vi til slutt rett vei. Vi ble veldig overasket over 'bystranda', som var det vi trodde var eneste mulighet for parasoller og fluktstoler. Der var det tett i tett med fluktstoler med tett i tett med parasoller over. Det var nemlig slik at på slutten av 1990 årene, hadde myndighetene til hensikt å bringe strendene tilbake til slik de var 10 år før !!!!! Og så avsatte de et område hvor solstoler var tillatt, bare på den kommunale stranda.

Men vi bestemte oss for å se oss litt rundt på stranda, og gikk på tur. Og da fant vi et sted til som het 'Palleo'. Her var det plastsenger, (som stort sett var knekt på midten), men vi fikk utdelt en ølkasse til å plassere under midten, slik at vi kunne ligge rimelig rett. Maten turde vi ikke forsøke oss på.
Så det første året her, gikk vi på stranda på morgene, pakket sammen i 12 'tida, og gikk tilbake til hotellet for lunch, og tilbrakte ettermiddagen ved bassenget. (Som lå i 3'dje etasje på hotellets sidebygnings tak.)

Etterhvert fant vi jo ut at det var ingen problem med å spise maten på stranda. Thailendere er meget renslige, og vasker og skyller alt spiselig. Jeg har faktisk aldri, A L D R I blitt dårlig av maten jeg har spist her. Men vi har en venn, som truet seg til en 'lobster', som de egentlig ikke ville selge, ( hadde sikkert ligget litt lenge, og så fin ut som reklame), den fikk han tilslutt etter god overtalelse servert, og han ble dårlig.....

Vi fikk noen år senere tips om at det var dukket opp flere 'strand-restauranter' utover stranden, og vi flyttet ut til en som het: "Morning Beach" ved Soi 83. De som drev hadde startet 'strand-kafe' fordi mannen var vaktmester på et kinesisk utseende hus, som lå der, og de hadde fått muligheten til å etablere seg på stranda. Kona, Nok, lagde strandas beste mat !!!! ...og her på stranda traff vi for første gang Pirapon, eller Wow som vi kaller ham,  og som nå er vår så og si faste Tuk-Tuk kjører. Der jobbet han til å begynne med.

Etterhvert ble eiendommen solgt til en Bangkok-familie, som rev det 'gamle' kinesiske huset, og bygde opp et stort leilighets kompleks, og da "Morning Beach" flyttet til Soi 77, ble vi med.

..... og slik har det vært. I år måtte vi lete for å finne dem igjen. Nå måtte vi ned Soi 67, etter at stranda  i våres var helt stengt for solstoler, matservering og parasoller, så vi måtte reise bak Kao Takiab stranda. I år var det kun lov å ha fluktstoler fram til 22.oktober. Da fikk de ha 10 solsenger, og etter 1.november får de ha 40 senger. Det ser ikke ut som det er behov for det foreløpig, for turistene ser ut til å la vente på seg iår.


Konkuransen er vesentlig endret iår: Samtidig som vestlige turister så godt som totalt mangler, har de fått en strandrestaurant ved siden av seg som tilbyr: Trådløst nett, Dusj, Toalett og Solseng for samme pris. (Som myndighetene har fastsatt for alle.)  Strandrestauranten på den andre siden, har vesentlig billigere mat. Middag for 70 og 90 baht. Så konkurransen tiltar !!

Tidene forandrer seg, og antakelig gjør vi det med (litt i tvil).... Vi spiser fortsatt strandas beste Mat.

Bon Appetit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar