søndag 15. november 2015

Fra Satukarn Square til East-Square.


Da vi kom til Hua Hin fantes det noe som het Satukarn Square. Sentralt på Petchasem Road, i krysset ovenfor Kommunehuset, Posthuset og Politistasjonen. Her lå det et åpen-himmel  kompleks. Hvis du gikk forbi, ble du snakket til av innropere, som fortalte deg om spesialofre på hjemmelagd mat,  'Billigare enn Ullared' sa de, og det sto det også på stort skilt.. Men  deres ide om Special 'Happy Hour', var vanligvis en liten øl med ett 'måltid' Alkohol. Også inne på dette  området fikk du klær, tatoo'eringer, gift shop's liggende om hverandre i 'små' boder. Og helt øverst var det et offentlig toalett, hvor du måtte betale 2 baht, og 2 baht ekstra hvis du også måtte ha to tørk med papir.

Ca. 2010 besluttet familien Satukarn, som eide området seg for å rive hele torget, og gjøre det om til et stort senter, med ett hotell helt øverst, og parkering under med plass til ca. 100 biler. Og dermed heiv de ut alle leietaker'ne på en gang. (Vi treffer fortsatt endel av de som var ansatt der, rundt omkring i byen på andre restauranter f.eks.)

Da ble Nadpob Senteret bygd. Et handels senter i 2 etasjer, med en etterligning av slik markedsplasser var i Thailand tidligere, små lokaler, 3X3 meter, 4 slike butikker inntil hverandre, med gangveier mellom. En skikkelig labyrint. Jeg husker veldig godt at de som var i planleggingen av senteret gikk rundt på 'det lille markedet' og sjekket ut de som hadde 'butikk' der, og fortalte dem at: 'du kan få lov å leie hos oss, men du kan ikke. Du må endre vareutvalget. (Det var jo enda den gang det til stadighet var politirazzia'er i 'det lille markedet', etter kopi varer. Og når de fant noen, tok politiet hele varebeholdningen, og de kunne ikke åpne på 3-4 dager igjen, før de fikk fyllt opp med nye varer)

Nadpob senteret varte ikke lenge. Fra å være fullt av små butikker. Minket det etterhvert, og ca. 9 måneder senere tipper jeg at det var tomt.

Det ble fullstendig ombygging. Nye butikker kom inn,og vi fikk et helt nytt senter: 'Collonade' Alle småbutikkene ble revet vekk. Store lokaler ble leid ut. Store klesbutikker. Kentucky Fried Chicken,  etc. etc. Det så faktisk ut som om de skulle kunne få dette igang igjen, men ikke lenge. Knapt ett år senere er det igjen tomt.

For 14 dager siden åpnet ett nytt senter på samme sted:  East Square. Etter over ett års ombygging. Alt er i kinesisk stil. Foreløpig har en massasje, et apotek og en cafe leid seg inn der.

Alle lokalene har flotte kinesisk inspirerte plater foran inngangene, med skilt om lokaler til leie.

Hele ingangspartiet er fjernet og åpnet ut mot Petchasem Road. ... og det er 'dønn' tomt. Vi er spent på fortsettelsen.

......... og så er det jo ikke så mange alternativene.. (spøk) Shopping Mall'en over gata. Villa Market 5 minutter sydover, Market Village 10 minutter sydover, og nå under bygging Blue Port 15 minutter sydover. og alt det er i gange. Med Tuk-Tuk kanskje 3 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar