søndag 18. oktober 2015

Low Season ?

Vi regner egentlig med tre sesonger i Thailand:

High Season: Oktober til April
Peak Season: Januar og 3 uker i Februar
Low Season: Mai til September

I 'Low Season' er jo da vestlige turister ikke er i Thailand, men det er jo værmessig, (ihvertfall her i Hua Hin) nesten like fint som høy-sesongen (en liten regnskur på ettermiddagen). Da er det god plass rundt oss, ingen mas på de stedene som vi 'Faranger' ferdes, og på de spisestedene vi pleier å bruke.

Thai'ene regner 'High Season' som best for seg, (men det spørs om ikke det er for de vi omgås, som har faranger som kunder), For som dere ser på bildene over: Det er stapp fullt på de stedene Asiatene ferdes nå i Low season. Øverst er et bilde fra motorsykkelparkeringa i market Village. (Stapp fullt.) I midten på Natt markedet. Både gaten og restaurantene er fyllt til trengsel. Og nederst fra Cicada Markedet, hvor det også er fullt av Asiater.

Men på f.eks. Restauranten Naresdamri, hvor vi bruker å gå: God plass og alltid ledig.

I 'Peak Season' bruker det bli slik at vi står opp litt tidligere for å sikre oss en solstol på stranda. Og står i kø for å få en plass på 'vestlige' restauranter.

Hotellene er fullbooket, og hvis du ikke er kjent, nytter det ikke å prute på Tuk'en. Da kjører de heller med en annen, som betaler det de forlanger.

Hvorfor er så 'Peak Season' så populær ? Selvfølgelig fordi vi hjemme har det veldig kaldt, og ønsker å komme bort fra kulda, samtidig som klimaet i Thailand er veldig bra. Ikke noe regn, og forholdsvis "kjølig" (bare 28-30 °C) Behagelig med andre ord.

Fredag var vi kun to stykker som tok massage på 'Elephant Massage', og alle de andre massørene satt og ventet på utsiden. Deretter dro vi til Cicada Markedet, hvor det krydde med folk. ???

Vi synes vi har det veldig behagelig.

Motto:
Det er mye bedre å reise i Thailand under lavsesongen, Ta heller noen sjangser på noen få regnskurer, enn overbefolkede  attraksjoner og overprisede bosteder.

........... og Low Season for hvem ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar